10 Nisan 2014 Perşembe
Parcarlı Meze
Pancarlı meze, benim yakın zamanda yapmaya başladığım ve çok sevdiğim bir tarif oldu. Hem masayı renklendiriyor, hem de evdekilere ve misafirlere sağlıklı ve lezzetli bir seçenek sunuyor... Artık herkes yediğine içtiğine dikkat ediyor, bazıları sağlık problemleri nedeniyle, bazıları kilo problemi yaşamamak için bazıları da sağlıklı bir yaşam sürebilmek için... Ben yemekte çeşit seven biriyim, misafirlerime de bol çeşitli bir mönü hazırlamayı severim. Bunların içinde bir kaç tanesi kızartma- mayonez gibi sağlıksız ama lezzetli olurken çoğunluğunun sağlıklı ve lezzetli yemekler olmasına dikkat ediyorum. Pancar mezesi ikinci gruba giriyor...
Malzemeler:
2 Adet pancar
2 Diş sarımsak
Süzme yoğurt
Tuz
Zeytinyağı
1. Pancarları soyun, 3-4 parçaya ayırın ve haşlayın
2.Haşlanan pancarları rendeleyin
3. Süzme yoğurt , tuz,sarımsak ve zeytinyağı ile pancarı karıştırın.
4. Servis tabağına aldıktan sonra masaya koymadan önce üzerine zeytinyağı gezdirin.
Afiyet olsun....
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder