Bir süre tarif araştırdım. Birkaç tarif de buldum ama sonra diğer tariflerden yola çıkarak limonlu cheesecake tarifimi uyarladım. Sonuç mükemmel oldu... Eğer cheesecake ve çikolata seviyorsanız mutlaka denemelisiniz.
Frambuazlı-limonlu cheesecake tarifinden farklı olarak bu tarifte eti burçak yerine eti kakaolu bisküvi kullandım. Bisküvi reyonunda bulursunuz, kare formda koyu kahve bir ambalajı vardır. Kahvenin yanında çok sevdiğim bu bisküviyi tereyağıyla karıştırmakta biraz tereddüt etsemde tadı çok güzel oldu. Önceki tarifteki peynirli karışımın limonsuzunu yaptım vanilya ekstresini biraz daha fazla koydum. Cheesecake fırında piştikten sonra, ılınmasını bekledim ve sonra üzerine hazırladığım ganajı döktüm. Ben yaptığım gün kestiğim için fotoğraflarda biraz pütürlü göreceksiniz ancak ertesi gün hem tadı hem de kesildikten sonraki görüntüsü muhteşemdi. Şimdiye kadar limonlu cheesecake'ime bayılan sevgili eşim, çikolatalıyı yedikten sonra limonluya kulp bulmaya başladı... Benim için limonlunun yeri de ayrı. Limonlu daha hafif, çikolatalı ise gerçek çikolata severler için....
Malzemeler:
Tabanı için:
1,5 paket Eti Kakaolu büsküvi
75 gr. eritilmiş tereyağ
Cheesecake için:
3
paket krem peynir (şimdiye kadar "pastacı"nın önerisi Trakya Beyaz'ı
kullanıyordum ancak son zamanlarda bulamıyorum. Bende onun yerine Trakya
Mascarpone kullanıyorum. 2 kutu almam yeterli oluyor. Fiyatı krem
peynire göre daha yüksek, labne de kullanabilirsiniz)
1 su bardağı toz şeker
3 yumurta
1 kutu sıvı krema (200gr)
1 paket vanilya (ben 1 tatlı kaşığı vanilya ekstresi kullandım)
3 çorba kaşığı un (tepeleme olsun kaşığınız)
Ganaj için:
200 gr bitter çikolata
1 kutu krema (200ml)
1.İlk
olarak büsküvileri rondo yardımıyla veya mutfak robotunda toz haline
getirip, eritilmiş tereyağı ile karıştırıyorsunuz. 22 cm. lik kelepçeli
kek kalıbının altına bu karışımı yayıyorsunuz. (Ben kek kalıbının altına
yağlı kağıt seriyorum) Daha sonra kek kalıbını buzdolabına
kaldırıyorsunuz ve diğer malzemeleri hazırlamaya başlıyosunuz. Burada
dikkat etmeniz gereken en önemli konu tüm malzemelerin oda sıcaklığında
olması, bu cheesecake’in çatlamasına engel olabiliyor.
2.Yumurta
ve şekeri 10 dakika mikser yardımıyla çırpın, daha sonra içine
vanilyayı ve unu ekleyip tekrar çırpın. Daha sonra kremayı da ekleyip
tekrar çırpın. Son olarak peynirleri de ilave edin ve iyice çırpın.
Buzdolabında beklettiğiniz kalıbın içine karışımı ekleyin ve 200
derecede ısıttığınız fırına kalıbı koyun ve üzeri kızarana kadar
pişirin. Fırına kalıbı koydutan sonra ısıyı 180 dereceye düşürün. Üzeri
kızardıktan sonra fırından çıkarın ve soğuması için tel ızgaranın
üzerinde bekletin.
3.Bu arada ganajı
hazırlamaya başlayabilirsiniz. Bıçak yardımı ile kıydığınız çikolataları
derin bir kaba alın. Kabınız ısıya dayanıklı olsun.
Kremayı kaynama noktasına kadar ısıtın.
Kremayı çikolatanın üzerine karıştırarak dökün.
Pürüzsüz bir karışım elde edene kadar bir spatula yada kaşık yardımıyla karıştırın.
Fırından
çıkan kekiniz ve çikolatanız yaklaşık oda sıcaklığına geldiğinde
cheesecake'in üzerine ganajı dökün ve buzdolabına kaldırın.
Mümkünse 1 gece sonra servis yapın. Aceleniz varsa da buzdolabında en az 5-6 saat bekletin.
Afiyet olsun....
2 yorum:
Merhabalar,
Ellerinize emeğinize sağlık nefis görünüyor. Bloğunuzu çok beğendim ve izlemeye aldım. Bana da bekliyorum. Güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))
Merhabalar :))
Bir cheesecake canavarı olarak fotoğraflara bayıldımmm.
Ellerinize sağlık,
Sizi izlemeye aldım, bana da beklerim :))
http://fatoscatadlar.blogspot.com/
İzmir'den kucak dolusu sevgiler...
Yorum Gönder