NESLİ'NİN KONULARI

12 Şubat 2011 Cumartesi

Valiz Pasta


Merhaba,

Resimlerde gördüğünüz pasta, benim için çok çok özel. Yıllardır hep düşündüğüm ama hiçbir zaman gerçeğe dönüştürmek için bir adım atmaya cesaret edemediğim bir hayalin ürünü. Bu adımı atmam için sevgili seramik hocam Tülin beni cesaretlendirdi hatta daha da ileri giderek bana pasta siparişi verdi. Evet yukarıda gördüğünüz pasta Tülin'in hem öğrencisi hem de arkadaşı olan Gamze'nin doğumgünü için benden  istediği pasta. 

İlk kez bir başkası için pasta yaptım ve pasta son şeklini alana kadar da hep endişeliydim. Her ne kadar Tülin defalarca rahat olmamı ve herşeyi bana bıraktığını söylese de  beğendiğinden emin olana kadar  hiç rahat değildim.

Pastanın temasını Gamze'nin çok yakın bir zamanda iş için Almanya'ya yerleşecek olması nedeniyle valiz olarak belirledik. Üzerine Türk ve Alman Bayraklarını, maviyi seven Gamze'nin şeker hamurundan bir figürünü ve Almanya denince ilk akla gelen bira bardaklarını ekledim.

Bu pastada beyaz şeker hamuru kullandım, gıda boyaları ile kendim renklendirdim. Böylece istediğim tüm ara tonları elde edebiliyorum. Pastanın içini muzlu ve böğürtlenli yaptım, kremasını da beyaz çikolatadan yaptığım ganaj ile hazırladım.

Pastayı yiyenler beğendi, sizler de beğenirsiniz umarım...Gamze'nin bir kez daha doğumgününü kutluyor ve yeni yaşında, yeni yaşamında mutluluklar diliyorum... Tülin'e de bu deneyimi yaşattığı için tekrar teşekkür ediyorum.

Sevgiler....




15 yorum:

Unknown dedi ki...

Neslihan'cım...harikasın...kesinlikle bu bir yetenek..başarı..sevgi ve azimle yapılan bir ürün.. kim kıyabilir ki keserek bu görüntüyü bozmaya..eminim lezzeti de süperdir.. keşke bizde davetli olsaydık doğum gününe..;-))

nnbaLo dedi ki...

ne kadar güzel gelişmeler bunlar. valizdeki renk, doku, bağlama yerleri harika ! umarım keyif aldığın sürece artarak devam eder bu siparişler...hayırlı olsun

nescake dedi ki...

Keysun hn. çok teşekkür ederim. Gerçekten severek yapıyorum. İlla doğumgünü olması gerekmiyor, size de yaparım birgün tadına bakarsınız :)

Nihan, teşekkür ederim canım, beğenmene sevindim. Ben de keyif alarak yapmayı isterim, yoksa olmayan zamanımın arasına sıkıştırılacak birşey değil kesinlikle...

rami dedi ki...

O meşhur deyimi "hem ağlarım, hem giderim, hem de yerim" şeklinde değiştirecek türden, harika gözüküyor:)

nescake dedi ki...

:)) teşekkür ederim Ramazan Bey.

zeynep dedi ki...

Neslicim pastana ve özellikle de detaylarına bayıldım ! İnsanın bir yerlere gidesi geliyor pastanı görünce. Sana uğur getirmesini ve güzel bir başlangıç olmasını diliyorum.Ellerine sağlık.

Harika dedi ki...

Valiz pastanın tadına bakan biri olarak tek kelimeyle "muhteşem"di...
Neslihancım ellerine sağlık :)
umarım seni yormayacak yeni siparişlerin olur da yaratıcılığını blog aracılığı ile izlemeye devam ederiz :D
valiz pasta sana şans getirsin...

nescake dedi ki...

Zeynep teşekkür ederim iyi dileklerin için. Bu arada gitme konsepti olmayan da bir sürü güzel pasta buluruz merak etme :)

Harika, pastanın tadına bakan ve yakından gören biri olarak yorumun önemliydi. Teşekkür ederim.

Unknown dedi ki...

İnanamıyorum Neslihancığım, ellerine sağlık pasta mükemmel gözüküyor. Tadından zaten hiç şüphem yok. Bir günlük pasta kursundan sonra böyle oluyorsa bir hafta gitsen ne olacak bilemiyorum...

Unknown dedi ki...

Senden de baska türlü bir performans beklenemezdi zaten,mükemmel görünüyor, eminim tadı da harikadır....İlk defa siparis üzerine pasta yapınca acayip stres olmussundur eminim,herşeyi en ince detayına kadar düşünüp mükemmel olsun diye uğraşmıssındır çünkü, seni azıcık tanıyorsam eğer....İlkini atlattın ya artık seni kimse tutamaz...

nescake dedi ki...

Çok teşekkür ederim Özlem Hn. Aslında ben de 1 günlük kursla böyle işlere girmem doğru mu diye sorguluyordum... Moral verdiniz.

Zeynep haklısın, çok stresliydim. Pastayı teslim edene kadar da stresim bitmedi. Umarım haklısındır, ilkinden sonrası daha kolay olur...

Unknown dedi ki...

Merhaba Neslihan, bugün pastadan kalanı yedik :) Tadı gerçekten harika. Görüntüsü, konsept süper. Olabilecek en güzel pastayı yapmışsın bence. Çok beğendim, tebrikler.
Feyza

nescake dedi ki...

Çok teşekkür ederim Feyza, afiyet olsun. Beğenmene ve hala tadının güzel olmasına sevindim. Sevgiler...

ilknur dedi ki...

neslihancığım aklım, dimağım kurudu.bu nasıl bir sanat.yani tamam anladım beceriklsinde yani o detaylar;izlenim,gözlemin ,incelik süper yani...maşallah Allah nazardan saklasın.başarılarının devamın diliyorum.artık meşhur olunca bizede imzalı pastanı yaparsın heralde:)

nescake dedi ki...

İlknur övgü dolu sözlerin için çok teşekkür ederim. Beğenmene sevindim. Meşhur olmama gerek yok ne zaman istersen pasta yaparım :)