NESLİ'NİN KONULARI

25 Şubat 2011 Cuma

Elmalı Turta



Bugün sizlerle paylaşmak istediğim tatlı, elmalı turta tarifi. Bu tarif bana üniversite yıllarındaki ev arkadaşımdan kaldı. Bu bir Alman tarifi yanılmıyorsam. Sibel'in babası Almanya'da çalıştığı ve yaşadığı için Almanya ile sürekli bir bağlantıları vardı. Annesi her gidişinde soslar, çikolatalar ve tart jölesi getirirdi. O zamanlar Türkiye'ye henüz tart jöleleri gelmemişti, o yüzden benim için müthiş birşeydi. Değişik malzemeler bulmak için günün birinde Almanya ve Amerika'ya gitmeyi istiyorum. Bu ülkelerde sanırım marketlerden çıkamam :)

Almanlar'ın tatlı tutkusu malum, tatlı çeşitleri de çok. Almanya kökenli bu tarifte hem çok kolay hem de çok lezzetli. Tarif elmalı ancak farklı alternatiflerle denenebilir. Vişneli, kuru kayısı- ceviz-kuru üzüm, armut , mürdüm eriği seçenekleri ile denenebilir. (ben denemedim ama güzel olacağını düşünüyorum)

Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
125 gr. tereyağ
1 paket kabartma tozu
1,5 su bardağı un
3 adet elma

1.Tereyağı eritin, soğutmaya bırakın.
2.Yumurtaları ve şekeri mikser ile çırpın.
3.Vanilyayı ilave edin ve çırpmaya devam edin.
4.Soğumuş olan tereyağını karışıma ilave edip biraz daha çırpın.
5.Unu ve kabartma tozunu karıştırın ve karışıma ilave edin. Düşük devirde homojen bir karışım elde edinceye kadar çırpın.
6.Karışımı kelepçeli ve yağlanmış kalıbınıza dökün. (Benim kullandığım kalıp 24 cm.lik)
7.Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın, ısınmaya başlasın.
8.Elmaların kabuğunu soyun ve elmaları dilimleyin.
9. ELmaların üzerine kararmaması için limon suyu gezdirin.
10. Elma dilimlerini kalıbın ortasından başlayarak hamura batırın. (resimde görebilirsiniz)
11.Fırına yerleştirin. Kürdanla kontrol ederek pişmesini bekleyin.
12. Fırından çıkarttıktan sonra soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpin.

Afiyet Olsun....



Nesli'nin Kahvesi artık nescake'de devam ediyor....


2 yorum:

nnbaLo dedi ki...

elmalı turta nın lezzeti kadar ihtişamlı görüntüsü de insanı cezbediyor.hamura saplanan dilimler fırında kabarıyor ve sizin iştahınızı daha da kabartan bir görüntü elde ediliyor...senin şaşmayan tariflerinden biri daha... ellerine sağlık...

nesli dedi ki...

Nihan'cım sağol. Gerçekten risksiz tariflerimden biri. Hem kolay hem de lezzetli oluyor...