NESLİ'NİN KONULARI

24 Kasım 2010 Çarşamba

Öğretmenlere kucak dolusu kurabiyeler

Çiçek kurabiyelerin kutusu


Bugün öğretmenler günü. Emek, sabır, sevgi ve büyük bir özveri ile her yaşta öğrenciyi yetiştirmeye, hayata hazırlamaya çalışan tüm öğretmenlerimizin gününü kutluyorum.

Bu kurabiyeleri de bu sene ana sınıfına başlayan Demir'in öğretmenleri için hazırladım.


Çiçek Kurabiyeler




Kurabiyelerin tarifini pastacı'nın sitesinden aldım. Hamuru merdane yardımı ile açtıktan sonra çiçek kalıpla kestim ve fırına verdim. Ancak, kabartma tozunu göz kararı koymamdan ya da hamurun kalınlığından kaynaklanan bir sebeple çiçekler biraz fazla büyüdü. Şeker hamurunu aynı kalıpla kesince tabii biraz küçük kaldılar. İlk başta çok canım sıkılsa da, birkaç tane yaptıktan sonra böyle de güzel olduklarına karar verdim. Yine de bir daha ki sefere ölçülere bağlı kalmaya kararlıyım.

Kurabiye kutusunu ise Eminönü'nde Zeynep'in keşfiyle bulduğumuz bir dükkandan aldım. Eminönü, İstanbul'un ve dolayısıyla Türkiye'de ticaretin kalbi. Aradığınız hatta aramadığınız herşeyi buluyorsunuz burada. Eminönü ile ilgili bir dosya hazırlıyorum. Eminönü'nde nerede, ne satılır; ne yenir- içilir... Fotoğraflar ve haritalarla desteklemeyi düşündüğüm bu projenin hayata geçmesi biraz zaman alabilir.

Siz de istediğiniz  şekillerde kısa zamanda hazırlayacağınız  kurabiyelerinizi böyle sevimli kutulara koyarak  özel bir günde hediye olarak götürebilirsiniz, ya da sıradan bir günde böyle güzel bir kutu hazırlayarak gününüzü özel yapabilirsiniz.

Herkese sevgiler,


Kurabiyenin Malzemeleri

1 Bardak un
1 Bardak pudra şekeri
1 Çay bardağı mısır nişastası
150 gr. tereyağ (oda ısısında)
1 Yumurta (oda ısısında)
1 çay kaşığı toz zencefil
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı (silme) karbonat

Tüm malzemeyi ekleyip karıştırıyorsunuz. Daha sonra buğday nişastası ile kıvamını kulak memesi yumuşaklığında ve tezgahta açılabilecek yumuşaklığıa getiriyorsunuz. Tezgahta 2 cm kalınlığında açarak kalıpla istediğiniz şekli vererek 180 derecede ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişiriyorsunuz. Şeker hamurunu kurabiyeler soğuduktan sonra balla yapıştırabilirsiniz. Afiyet Olsun...

7 yorum:

Oğuzhan İmamoğlu dedi ki...

Ellerine sağlık Neslihan...:) Ama öncelikle düşünen yüreğine sağlık...:)

Bir öğretmen çocuğu olarak son derece duygulandım...

Eminönü'nde harita da olursa harika olur...:)

Merakla bekliyoruz...

nnbaLo dedi ki...

En ince detayına kadar düşünülerek verilen bir hediye dünyalara bedel benim gözümde...
Sevilerek yapılan büyük bir emek var bu yazıda, öğlen aralarına sıkıştırılmış çözümlerle birlikte..

Sema ÖZKAN - Zeynep KURTBİL dedi ki...

kurabiyeler nefis gözüküyor.

ayrıca senin bizim odamıza zararlı olduğuna karar verdik. o kadar güzel şeyler yapıyorsunki. her gördüğümüzden sonra rejimi bozmaya karar veriyoruz.

ellerine sağlık.

yine döktürmüşsün. harikasın .

yeni projeni merakla bekliyorum.

Unknown dedi ki...

NESLIHANCIGIM EMINIM KURABIYELER COK GUZEL OLMUSTUR, SEKER HAMURLARININ DAHA KUCUK OLMASI DA BENCE DAHA SIRIN GOSTERMIS KURABIYELERI:)EMINONU PROJENI MERAKLA BEKLIYORUM...

nescake dedi ki...

Kurabiyelerimi beğenen herkese
teşekkürler.

Oğuz Bey, amacım harita eşliğinde anlatmak, tabii sözkonusu Eminönü olunca işim zor görünüyor..

Nihan'cım ben de emek verilen hediyelerin en değerlisi olduğunu düşünüyorum. O'nun için çiçek almak yerine kurabiye yapmayı tercih ettim.

Sema'cım sizin odada benden daha zararlı biri var zaten. Siz O'na dikkat edin :)

Zeynep'çim bu projeyi öğle tatillerinde birlikte tamamlayacağız. Daha gitmemiz gereken bir sürü han ve restaurant var.Pandelli'de listemde :))

zeymurancafe dedi ki...

ellerınıze sağlık harıka gorunuyorlar

Sheydosh dedi ki...

Çok şirin görünüyorlar, ince bir düşünce olmuş. Hediye olarak kurabiye gönderme fikrine bayıldım; pahalı hediyeler beklemiyor öğretmenler, tek taş yahut altın set takımı almakla onlara olan borç ödenmez. Ki küçük yaşlardaki çocukların bu tarz hediyeler vermeye sürüklenmelerini de kesinlikle yanlış buluyorum! İşte, en masumundan muhteşem bi' hediye. Ellerinize ve yüreğinize sağlık. =)