NESLİ'NİN KONULARI

20 Ağustos 2011 Cumartesi

CEP TELEFONU PASTA



Nescake Doğumgünleri bölümünü okuyanlar bu hafta eşimin doğumgünü olduğunu öğrenmişlerdir. Her sene niyetlenmeme rağmen son dakikada çıkan işler, aksaklıklar yada tembellik nedeniyle eşime özel bir pasta yapamamıştım bugüne kadar. Bu sene şeytanın bacağını kırdım ve sonunda eşimin doğum günü pastasını yapabildim. Pastayı yapmaya karar vermekten daha zor olan ne yapacağım konusuydu. İbrahim'i tanıyanlar teknolojiye düşkünlüğünü de bilirler. Telefon ve bilgisayar da bu teknolojik ürünlerin başında gelir.



Sonunda cep telefonu pasta ve kurabiyeler yapmaya , bunları yapmak için de yine teknolojiden yararlanmaya karar verdim. İstediğim telefonun yüksek çözünürlüklü bir fotoğrafını internetten buldum, bilgisayarda üzerine notumu ekledim ve e-mail ile pasta üstü resim hazırlayan Eminönü'ndeki bir pasta malzemeleri satan dükkana gönderdim. Onlarda yenilebilir fotoğrafı bastılar. Bana da kalan sadece önceden hazırlayıp beyaz şeker hamuru ile kapladığım pastanın üzerine fotoğrafı asetattan ayırıp(biraz bal sürerek) yerleştirmek oldu. Ayrıca konsepti tamamlamak için bir de cep telefonu kurabiyeler yaptım. Onların üzerine asetattan ayırdığım fotoğrafı bal yardımı ile yapıştırdım.



Pasta ve kurabiyeler düşündüğümden daha iyi oldular. En önemlisi de pastanın sahibi gerçekten çok beğendi. Sadece fotoğrafı asetattan ayırma kısmı biraz stresliydi, kurabiyelerde birkaç fire verdim. Pastanın fotoğrafında da bir bölüm çıkartırken kırıldı ama neyse ki çok dikkat çekmedi. Bir kaç denemeden sonra daha iyi olacağına eminim. İnternetten araştırdığımda pekçok pastanenin fotoğraf bastığını öğrendim. Etkileyici ve zahmetsiz bir pasta için sizler de deneyebilirsiniz.
Sevgiler....

1 yorum:

rami dedi ki...

Çok teknolojik bir lezzet olduğu aşikar:)Bu işin bu kadar kolay hallolacağını da düşünmemiştim hiç...İbrahim'in doğum günü ayın 10'unda ama kurabiyeler ancak ayın 18'inde mi yetişti:))